sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Massan jauhatus

Periaate:

Työssä on tarkoituksena tutkia jauhatusajan vaikutusta massan SR-lukuun. Otimme jauhatuksen aikana 5 näytettä määräajoin. Jauhatukseen käytimme valley-ollanteria.

valley-hollanteri
Suoritus:

1. Laimenna sellua niin että sakeus olisi noin 15.7g/l ja kokonaistilavuus 23l
2. Sulje pohjaventtiili ja anna koneen jauhaa 5 minuuttia
3. Aseta paino paikalleen, tällöin jauhatus alkaa
jahatus päällä

4. Ota 1.2l näyte 5 minuutin kuluttua jauhatuksen aloituksesta
5. suorita näytteenotto seuraavin ajoin 15, 30, 60 ja 90 min.
6. Määritä jokaisesta näytteestä SR-luku kahdesti (suorita ensin nollakoe vedellä, SR-luvun tulisi olla noin 4)

SR-luvun määritys laite
Lopputulokset:

SR-luvut:

5 min = 25

15 min = 28
30 min = 58
60 min = 78
90 min = 88

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti