maanantai 12. joulukuuta 2011

Massan hajoitettavuus ja arkkien teko

Työssä periaatteena on määrittää miten jauhatusaika vaikuttaa valmiin paperin koostumukseen.

Sulpun valmistelu:
1. Revitään selluarkista noin 2cm x 2cm palasia
Selluarkki
2. Siirretään palaset dekkaan ja kuivataan 100*C:ssa noin tunnin
3. Punnitaan ~6g kuivattua selluarkkia
4. Siirretään riekaleet märkähajoittimen kippoon ja lisätään 2l vettä
Märkähajoitin
5. Annetaan koneen käydä 5min ja sama koe toistetaan vielä 4 kertaa eri sekoitusajoilla (10min, 12min, 15min ja 17min)

Arkin valmistus:

1. Sulje alasulkuventtiili (oikea vipu) ja avaa vesiventtiili (vasen vipu)
2. Säädä paine niin että vesi virtaa viiran läpi mutta ei kastele koko pöytää
Sopiva veden paine
3. Sulje vesiventtiili ja muotin yläosa
4. Laske noin 5cm vettä muottiin
5. Kaada 1l sulppua muottiin
6. Täytä muotti merkkiin ja sulje vesiventtiili
Sulppua muotissa
7. Sekoita sulppua reikävelysekoittimella 6 kertaa vahvoin otteen roiskimatta ja lopuksi kerran hitaasti
Sekoitus hommissa
8. Avaa alasulku ja vesi, anna hetken ilman virrata arkin läpi
9. Sulje vesi ja avaa muotti
10. Aseta uusi imukartonki ja sen päälle kaksi vanhaa imukartonkia
11. Aseta puristuslevy päälle ja rullaa huopautustelalla viisi kertaa arkin päältä aloittaen keskeltä

Arkin huopaus
12. Pinoa arkit niin että imukartongit ovat pöytään päin ja aseta arkin päälle uusi imukartonki
13. Kun sinulla on kaikki arkit valmiina aseta päälle ja pohjalle puristuslevyt
14. Lopuksi arkki pinoa puristetaan ??kPa:n paineella 4 minuuttia
15. Siirretään arkit kuivumaan paperinkuivaus kaappiin



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti